Grönt kort för barn & ungdomar

Vad är grönt kort?

Grönt kort kan jämföras med ett körkort. För att du ska få gå ut ensam på golfbanor och erhålla ett officiellt handicap i Sverige behöver du genomgå moment som innebär praktik och teori. De praktiska momenten är till för att du ska känna till de olika slagen i golf och grunderna för hur ska slå dom. Teorin är till för att du och folk runt omkring dig ska känna sig trygga på golfbanan ur såväl ett säkerhetsperspektiv och banvård.

Såhär går det till..

Du kan ta ditt gröna kort hos oss på Forsgården. För att göra detta behöver du gå någon av våra nybörjarkurser. Du kan läsa mer om våra nybörjarkurser längre ned.

När du har genomgått en kurs hos oss finns det två saker du behöver göra på egen hand:

  • Göra teorin online via MinGolf.
  • Klara av uppspelet vid ett tillfälle emed 18 poäng över 9 hål eller 14-17 poäng vid två tillfällen över 9 hål. Du måste ha med dig en markör vid uppspelet, detta är en person som har grönt kort och kan guida dig runt på banan och intygar att du har klarat av ditt uppspel.

FAQ

  • Jag har gått nybörjarkurs online eller på annan klubb men ej blivit godkänd. Hur går jag vidare?

För att vi ska godkänna ditt gröna kort måste du ta 2 lektioner av någon av våra tränare som stämmer din praktiska och teoretiska nivå. Därefter är det upp till tränaren att godkänna dig.

  • Det står att jag har 99 i handicap. Vad innebär det?

Handicap 99 innebär att du ännu inte har officiellt hcp eller grönt kort. 

  • Kan jag göra mitt uppspel på Forsgården?

Du kan endast göra ditt uppspel på hos oss om du har genomfört nybörjarkursen hos oss. Om du har genomfört en kurs online eller på annan klubb kan du inte göra ditt uppspel hos oss.